Kalašnikov bude USA a Kanade ročne predávať do 200.000 zbraní

16.01.2014 Celý región

Moskva 16. januára (TASR) - Ruský zbrojársky podnik Kalašnikov podpísal zmluvu na predaj 200.000 kusov ručných strelných zbraní ročne zákazníkom v USA a Kanade. S odvolaním sa na dnešné vyhlásenie firmy o tom informovala tlačová agentúra RIA Novosti.

Zmluvu podpísal zbrojársky podnik s americkou spoločnosťou Russian Weapon Company, ktorá je distribútorom ruských strelných zbraní v USA, na veľtrhu SHOT Show v Las Vegas. Podujatie je najväčšou výročnou ukážkou streleckej a poľovníckej techniky na svete.

"Na základe zmluvy má firma Russian Weapon Company exkluzívne právo na distribúciu loveckých a športových zbraní značky Kalašnikov v Spojených štátoch a Kanade. Objem predaja bude 80.000 až 200.000 kusov ročne," uviedla hovorkyňa spoločnosti Jelena Filatová.

Kalašnikov úzko spolupracuje s americkým distribútorom už dva roky, pričom vyše 90 percent svojich nevojenských exportných modelov predáva práve tamojším zákazníkom. Spoločnosť Kalašnikov sa stala známou najmä pre výrobu vojenskej útočnej pušky typu AK-47.
 

Vyberte región